Letalska vozovnica po najlepši pokrajini

Ustavili smo se … ustavil se je promet, množice v trgovinah … mladi in stari, sami ali cele družine so hodili na travnike, v gozd … videla sem žar v vseh teh očeh (ne s čevapčiči) … Zemlja se je čistila … bili smo prijazni, uvidevni, potrpežljivi, saj smo videli, da se vsi kuhamo v istem loncu … v miru in tišini smo spet zaslišali sebe … Za sebe lahko rečem, da kljub temu da bi težko govorila o tišini z dvema predšolskima otrokoma in mladičkom, sem vseeno uživala v ritmu umirjenega življenja na ulici, v mestu, med sosedi. Začeli smo kupovati od lokalnih kmetov. 

Spoznavali smo kaj je zares pomembno. Če se nam zruši življenje; kaj ostane? Ta ista »stvar » nam daje smisel, zagon, motivacijo … Ki jo je toliko ljudi izgubilo v svojem življenju. Niso zunanje okoliščine odgovorne za naše življenje… mi smo … ta preskok v razmišljanju je težak, saj ni logičen in dokler ne doživiš tega v praksi, ga težko dojameš  … Življenje si kreiramo sami. 

Z razlogom smo v tej državi. S to izkušnjo. V tem času. V tej službi. Odnosih. Ko se spreminjamo navznoter, se spreminja naše življenje. Destruktivni ljudje odpadajo, bolečine v telesu odpadajo, situacije ki so nas izčrpavale odpadejo in še in še. Včasih pa ne odpadejo, ampak ostanejo. Z enim in istim človekom se spremeni odnos samo zato ker si ti premaknil nekaj v sebi. Sprostil. Se osvobodil. Zadihal. 

Odpirajo se stvari za katere vaš um ne pomisli, da so možne, saj pozna samo to kar je že doživel. Zato osebna rast. Da znamo sprejeti to življenje, ga živeti v polnosti, se ljubiti, … Da znamo situacije, ki so za nas grozno boleče izkoristiti za razvoj in se jih tako osvoboditi. Da vidimo kje sami sebe oviramo, da ne moremo tja kamor si tako želimo. 

Osebna rast je letalska vozovnica, ki te pelje vse bližje k temu kamor želiš priti.

Ključ do letališča pa najdeš v pomenu besede predanost. 

Karkoli želiš, od uspeha v odnosih, v karieri, v osebni rasti, brez predanosti temu ne bo šlo. Malo ja, malo ne, to ne gre. 

Prave stvari se gradijo na dolgi rok. Ni to tableta ki prinese takojšnjo odrešitev, ampak tudi stranske učinke. Tu je veliko stranskih učinkov, ampak vsi pozitivni. In vsi na dolgi rok. Ko se odločiš, da želiš spremembe, priporočam vztrajnost in predanost poti. To je naložba kjer vsak zmaga. 

Resnično upam, da bomo vztrajali v sanjah, ki so se prebujale v času ko smo bili doma. Da bomo še naprej podpirali lokalno gospodarstvo. Da bomo znali živeti vrednote za katere smo ugotovili, da so najbolj pomembne in nas osrečujejo. Da bomo to kar smo. Iskreno in srčno.

Rada vas imam in želim vam vse dobro, Mateja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja